Wat is een chakra massage?

Wat is een chakra massage?
Een chakra massage is een holistische aanpak als het om masseren gaat. Niet alleen worden lichamelijke klachten behandeld maar ook emotionele klachten. Gedurende een chakra massage wordt een energie stroom langs alle 7 chakra's begeleidt. op deze manier worden blokkades opgespoord en indien mogelijk geopend. 
Wanneer je zowel mentaal als fysiek tip top in orde bent kan dit erop duiden dat alle 7 chakra's in balans zijn. Helaas komt dit in de wereld van vandaag niet vaak voor. Chakra's raken door vervelende gebeurtenissen of ervaringen uit balans. wanneer een chakra uit balans is kan dit op vele verschillende manieren tot uiting komen. Denk aan last van de onderrug of pijn op de borst, maar ook aan dominatie of onverschilligheid. Deze klachten lopen erg uiteen maar hebben in veel gevallen toch een gedeelde oorzaak, namelijk een chakra die uit balans is. 
Wanneer dit aan de hand is kan een massage voor de chakra's uitkomst bieden. een chakra massage behandeld namelijk zowel fysiek als mentale klachten. Je kan dit eigenlijk zien als een holistische aanpak bij het masseren. 
Wat is het effect van een chakra massage ?
Het effect van een chakra massage kan per persoon verschillen. Gezien er met energie gewerkt wordt kan dit in veel gevallen direct merkbaar zijn. Ook kan de verandering langzaam plaatsvinden waardoor er na weken of zelfs maanden pas enig verschil merkbaar is. 
Vroeg of laat gaan de effecten van een massage wel optreden. Iedere chakra zorgt voor een eigen effect. Een chakra staat namelijk in teken van een lichaamsdeel en zal op die manier ook invloed hebben op dat deel van het lichaam. 
Na een behandeling zal je merken dat zowel de lichamelijke als de emotionele klachten zijn aangepakt.