Wat betekent het woord Reiki ?

Reiki is het Japanse woord voor de allesomvattende en alles doordringende levenskracht. Het woord REIKI is ontstaan uit de Japanse karakters REI en KI die samen de betekenis hebben van Universele levensenergie. REI alleen betekent Onbegrensd of Universeel. De Vitale Kracht, die door al het levende stroomt is KI ofwel de levensenergie. 

Reiki betekent dus Universele levensenergie. 


Wat is Reiki  ?

Alles wat leeft, planten, dieren, mensen heeft die energie nodig om te leven, groeien en herstellen van ziekte. Die energie bevindt zich overal om ons heen en heeft een voedende effect op ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven.  Iedereen is na zijn geboorte in staat om die energie vrijelijk in zich op te nemen en door te geven. Door het verdringen van heftige emoties in de eerste levensjaren wordt echter bij vrijwel iedereen dat vermogen in meer of mindere mate geblokkeerd. Door deze blokkades kan de Universele levensenergie niet meer volledig doorstromen. Een tekort van deze levensenergie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten, en vertraagd het herstel. 


Wat doet Reiki ?


Reiki is een Japanse zegswijze voor Universele levensenergie. Het Usui Systeem van Reiki Heling is een beoefening van handoplegging. Reiki als universele levensenergie stroomt door de handen van de beoefenaar tijdens (zelfbehandeling) en het behandelen van anderen. Het resultaat na het ontvangen van Reiki is een verbetering van gezondheid en welzijn, lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel. Reiki stimuleert net als een ontspanningsmassage het zelfgenezende vermogen die ieder mens heeft. Reiki versterkt de werking van het immuunsysteem. In eerste instantie ervaart men na een Reiki-behandeling een diepe ontspanning. Daardoor stelt het lichaam zich het meeste open voor genezing. Ook de geest reageert het best via ontspanning. In ontspanning krijgen geest en lichaam de kans om alle negativiteit los te laten. Reiki zet een helingsproces in gang dat alle geestelijke en lichamelijke gifstoffen uit het lichaam verwijdert. Deze zuivering kan heel intens zijn doordat het gepaard kan gaan met ziek voelen, pijn, ontstemming, depressie etc. een nare fase die je kunt verwelkomen want hierna kunnen lichaam en geest in harmonie komen. Het hoofddoel van Reiki is niet uitsluitend het helen van ziektes, maar ook de versterking van het beschikbare natuurlijk talent, de balans van de geest, de gezondheid van het lichaam en daarmee het verkrijgen van geluk. 

Reiki geeft je zelfvertrouwen.

Reiki geeft je nieuwe bewustwording.

Reiki helpt je in harmonie te leven met jezelf en de kosmos.